Son olarak Bozkurt, Davutoğlu'nu karşılayıp plaket almıştı. Bunun üzerine gelen tepkilerde, “Suruç’ta 33 üniversiteli gencin katledilmesi, Ankara gar katliamın sorumlusu ve Cizre bodrumlarındaki olayların olduğu dönemin başbakanı olan şahıstan plaket alman hayırlı olsun. Sözün ve söyleneceklerin bittiği yerdeyiz” şeklinde ifadeler kullanıldı. 

Kemal Deniz Bozkurt’un yaptığı paylaşım:

"Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıda 26. Dönem T.C. Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun güncel sorunlar ve gelecek sürece ilişkin düşüncelerini dinledik. Sayın Davutoğlu’nu ilçemizde ağırlamaktan mutlu olduk ve şahsıma verdikleri plaket için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ortak derdimiz Ülkemiz."

‘Bizim oylarımızla oraya geldin!’

Eski HDP ilçe yöneticisi Enver Dursun, kendi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla Kemal Deniz Bozkurt’a sert tepki gösterdi. Dursun yaptığı paylaşımda:    

"Sevgili Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt; Meral Akşener’i Meclis’inle birlikte esnaf ziyaretine eşlik edersin Davutoğlu’nu daha dün karşılamaya gidip plaket alıyorsun ama oylarıyla seçildiğin Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin eş başkanı Esenyurt’a gelince neden karşılamadınız? AK PARTİ ve MHP’nin HDP’ye olan bakışıyla senin düşüncen aynı olduğu kesindir. Çürümüşlük nefretle bakış, yerellerden başlar merkezi iktidar politikası haline gelir. ‘Siyaset simsarlığı’ işte tam da budur, Kemal Bozkurt!"