Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Eş Genel Başkanları  Pervin Buldan ve Mithat Sancak , Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarette bulundular. Buldan ve Sancar, TBMM'ye verilecek bir ortak önergeyle erken seçim isteme talebini gündem getirme teklifi sunduklarını bildirdi.Liderler, Genel Merkez'deki ziyaretin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunlar akılla, mantıkla, birikimle, ferasetle çözülebilir" dedi.

EKONOMİ GÜNDEMDEYDİ

"Bu çerçevede Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık" diyen Kılıçdaroğlu, "Sayın genel başkanlar düşüncelerini ifade ettiler. Biz kendi düşüncülerimizi ifade ettik. Ekonomiden söz ettik. Esnafın, çiftçinin, emeklinin, ücretlinin sorunlarını masaya yatırdık. Elbette farklı görüşlerimiz var ama her görüş bizim için değerlidir" ifadelerini kullandı.

BULDAN: ERKEN SEÇİM İÇİN ORTAK ÖNERGE SUNDUK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Türkiye'nin geçiş sürecinde yapması gerekenleri konuştuk ve bu konuda görüş alışverişinde bulunduk. Sadece ekonomik krizleri değil, çoklu krizleri yaşıyoruz. Her alanda bir krizin olduğu Türkiye ile karşı karşıyayız" diye konuştu.
"Türkiye'nin yeni bir anlayışa ve yeni bir yönetime ihtiyacı var" diyen Buldan, "Bu da tabii ki bir erken seçim kararıyla Türkiye'nin gündemine gelecektir ve erken seçim kararıyla birlikte de Türkiye yeni bir yönetimi, yeni bir anlayışı mutlaka görecektir" ifadelerini kullandı.
Buldan, şöyle devam etti: "TBMM'ye vereceğimiz bir ortak önergeyle erken seçim isteme talebini gündeme getirme teklifimizi sunduk sayın genel başkana. Kendi aralarında istişare edeceklerdir, milletvekilleri ile beraber ve bize en kısa zamanda bu konuyla ilgili görüşlerini bildirecekler."

'YÖNETİM SİSTEMİ DE DEĞİŞECEK'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da açıklamasında, "Krizlerden çıkış yollarını en geniş istişare, diyalog ve tartışma yolu ile bulabiliriz. Eğer Türkiye'de demokrasi her alanda yok ediliyorsa bizim toplumsal zeminde ve muhalefet partileri arasında bunu canlandıracak yolları bulmamız gibi bir görevimiz de var.Toplu krizler bir yönetim krizidir ama aynı zamanda bir yönetim sistemi krizidir. Yönetim sistemi ve yönetim krizini birlikte aşmamız gerekiyor. Bu yönetimin gitmesi aynı zamanda yönetim sisteminin değişmesinin de başlangıcı olacaktır.