İlk gözaltı haberi Ankara'dan geldi.

'AKİL ADAM' DAHİL 5 GÖZALTI

Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyetinde yer alan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, 
Hüseyin Gevher ve Betül Koca gözaltına alındı.

İHD’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan bu sabah gözaltına alındı. Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operasyon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir. Süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” denildi.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Artık, söz bitti” dedi.

İSTANBUL'DA DA OPERASYON: 15 GÖZALTI

İstanbul'da düzenlenen operasyonda ise HDP Kağıthane ilçe eş başkanları ile Beşiktaş ilçe eş başkanının da aralarında olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerin PKK/KCK'nın gençlik yapılanması DGH içinde faaliyet göstermekle suçlandığı öğrenildi.

ADANA'DA DA GÖZALTILAR VAR

Adana'da da PKK/KCK adına faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle toplam 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 8'inin sosyal medya aracılığıyla terör örgütü propagandası yapmakla suçlandığı bildirildi.