AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin ekonomi yönetiminin yarattığı sonuçlar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, vatandaşlara yüzde 61,14 enflasyon olarak döndü.

Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyonu yüzde 142.63'e ulaştığını duyurdu.

'YENİ BİR YOL VE ARAYIŞ DENEMEK GEREKMEZ Mİ?'

AK Parti iktidarının ekonomi politikaları ve hataları tartışma konusu olurken Karar yazarı İbrahim Kahveci AKP'den kopan seçmenlerin muhalefete oy vermesi için gereken yol haritası üzerine değerlendirmede bulundu.

İbrahim Kahveci, "İktidardan kopan seçmene kimler talip olabilir? Acaba henüz bir seçime girmemiş olan ve AK Parti içerisinde bir dönem siyaset yapmış olan Gelecek ve DEVA partileri bu hamleyi gerçekleştirebilir mi? 31 Mart 2019 seçimleri ekonomik kriz ortamında yapılmış ve iktidar sadece yüzde 2,8 puan oy kaybetmiş ama bunu da muhalefete oy vererek değil, sandığa gitmeyerek yapmış ise yeni bir yol ve arayış denemek gerekmez mi?" ifadelerini kullandı.

Ekonomik krizin yurttaş için temel sorun olduğunu hatırlatan Kahveci, "Mesele bir devam partisi mi yoksa çözüm adresi mi? Aslında burası da önemli... Vatandaş açısından temel sorun ekonomi. Kimse “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin” karınları doyuracağını düşünemiyor. Onlara bir ekonomi yol haritasının çizilmesi gerekiyor. Belki de gelmeyen seçmenin yol tarifi bu ekonomi yol haritasında oluşacaktır. Kurtarıcı formülün orada olduğu kesin ama bu iş yola nasıl dökülecek, bilmiyoruz; hep beraber göreceğiz." diyerek krize kalıcı bir çözümün seçmen için önemli olduğunu belirtti. 

' 'AK PARTİ PARAYI BETONA GÖMDÜ' DEMİYOR MUYDUK?'

Kahveci, "Sokağa çıktığınızda en vasat birey bile işsizlik sorununun kamuya işçi alınarak çözülemeyeceğini biliyor. Kamu vasıtası ile ücretlerin de artmayacağı kesin... O zaman çözüm nerede? Üretim deyince iş bitiyor mu? Örneğin, tarlada 4 lira olan domates neden markette 40 lira. Ya da tarlada para etmeyip yola dökülen ürünler neden marketlerde el uzatılamaz kadar pahalı? Sorun üretimde ise, konutta AK Parti parayı betona gömdü demiyor muyduk? Onca konut yatırımına rağmen konut fiyatları neden patladı? Demek ki, sorun sadece üretim değilmiş... Ya da sorun sadece geçici çözümle hal olmuyormuş. Önce sorunu tespit edip, çözümü aramak gerekiyor. Yeni ufuklar, yeni çözüm yolları ile..." diye yazdı.