İstanbul Etiler Polis Okulu'nun Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Atatürk Havalimanı'na 'Millet Bahçesi' projesini yürütecek olan 'Yapı ve Yapı' şirketine satıldığı ortaya çıktı.

İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olarak görülen ve Türkiye'nin ilk polis okulu olan Etiler’deki Polis Okulu, 2012’de bakanlar kurulu kararıyla riskli alan ilan edildikten sonra kapatılmıştı. Sonrasında arazide alışveriş merkezi ve rezidans yapılmasına imkan sağlayan imar planlarını hazırlamış ancak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 32 bin metrekarelik arazi 430 milyon lira değerle İBB’ye devredilmişti.

İBB, Polis Okulu arazisini 'o'  şirkete sattı

YANDAŞA SATTI

'ARKASINDA 5'Lİ ÇETE Mİ VAR?'

Yerel ve ikinci İstanbul seçimlerinde kendisine verilen büyük desteğin etkisiyle ve son dönemde yaptığı şok açıklamalarla taraflı tarafsız birçok kişi tarafından eleştirilen İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun, "İktidara geldikten sonra ihalelerini iptal edeceğiz" dediği ve kamuoyunda '5'li çete' olarak bilinen müteahhitlere ihaleler vermeye devam ettiği ortaya çıktı. Bunun parti yönetimi ve partililerce tepkiyle karşılandığı öğrenilirken, "Arkasında Trabzon ve Rize sermayesi mi var?" sorularının sorulduğu belirtildi.

'AK PARTİ'YE Mİ ÇALIŞIYOR?'

Öte yandan, "İktidar olunca bu 5’li çetenin soygunlarına son vereceğiz" diyen Kılıçdaroğlu'nun tersi bir yönetim sergileyen İmamoğlu'na yönelik, parti içerisinde "AK Parti'ye mi çalışıyor?" sorularının sorulduğu öğrenildi.


İmamoğlu, Nagehan Alçı ile fotoğrafının paylaşılmasının ardından tepki topladı.