İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın istifasını değerlendirdi.

“Tek burukluk, İYİ Parti’ye ateş açanların saray medyasında çok ciddi kredi bulmasının örneğini bir kez daha yaşadık. Bu da bizde bir burukluk olarak yer almaktadır”  diyen Tatlıoğlu, süreci yorumladı.

"İYİ PARTİ’YE ATEŞ AÇANLARIN SARAY MEDYASINDA KREDİ BULMASININ BİR ÖRNEĞİDİR"

Tatlıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

*Sayın Özdağ, partinin ihraç kararını mahkemenin bozması neticesinde partiye tekrar dönmüştür. Ve partimizin üyesi olduğu bir durumda partimizden daha önce de dile getirdiği iddialarla istifa etmiştir. 

*Kendisine siyasi hayatında ve özel yaşamında başarılar dileriz. Tek burukluk, İYİ Parti’ye ateş açanların saray medyasında çok ciddi kredi bulmasının örneğini, bir kez daha yaşadık. 

*Bu da bizde bir burukluk olarak yer almaktadır. 

ÜMİZ ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Özdağ istifa açıklamasında eski partisini FETÖ'cülekle suçlamış ve "İYİ Parti, Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin elinden FETÖ ve Küreselleşmeciler tarafından çalınmış devrimidir. İYİ Parti’deki FETÖ’cü sızma bugünde bütün uyarılara rağmen devam etmektedir." demişti.

AKŞENER: HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bu istifayı "Şimdi milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem, millettir, hep birlikte göreceğiz. Hayatta başarılar diliyorum" sözleriyle değerlendirmişti.

İSTİFAYA GİDEN SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI?

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçladıktan sonra disiplin kuruluna sevk edilmiş ve partiden ihracı istenmişti. 
Ancak mahkeme, ihraç kararını iptal etmiş ve Özdağ partisine tekrar dönmüştü.

Özdağ, partisinden istifa kararını "Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" sözleriyle duyurmuştu.