Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İl binası açılışının başlangıcında konuşma yaptı. Kaftancıoğlu 'İstanbul artık bize dar. Türkiyeye tek yön iktidar diyerek çıktığımız yolda hayallerimize umutlarımıza, artık 'yerimizde dar' diyerek yolumuza devam edeceğiz.' dedi ve ekledi:
'Açılışını gerçekleştirdiğiimiz evimize hoşgeldiniz'.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin geçmişte zaman zaman kapatıldığını anımsatarak, “Mal varlıklarına el konuldu, arşivlerine el konuldu, ama yaşıyoruz. Dünyada en köklü siyasi partilerden 4 veya 5 partiden birisi CHP'dir. Demokrasiyi getiren, demokrasiyi savunan herkesin kimliğine, inancına ve yaşam tarzına saygıyı gösteren, laikliğin ne kadar değerli bir kavram olmanın ötesinde bir yaşamı güvence altına alan bir kavram olduğunu biz artık bugün toplumun her kesimine anlatmaya çalışıyoruz ve toplum da artık bunları kavrıyor. Dolayısıyla önümüz açık, önümüzde hiçbir engel yok. Sadece çalışacağız, anlatacağız. Kavga etmeyeceğiz. Bizi kavga alanına çekmek isteyebilirler. Bütün arkadaşlarıma sesleniyorum; sakin olacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeye demokrasi getireceğiz” diye konuştu.

'BİZİ DEVİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'

Açılış konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, harcadıkları her kuruşun hesabını millete veren bir siyasi parti olduklarını ve ülkeye yeni bir siyaset anlayışı getireceklerini söyledi. Ardından şöyle devam etti:

'Biz bir çınarız, bu çınarı yerinden sökmeye ve atmaya kimsenin gücü yetmez.Çünkü biz haklıyız, adaletliyiz ve insanlardan yanayız.'

Açılışta İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da açıklamaarda bulundu. Konuşmasında büyük başarıları göğüslemek üzere hep birlikte yola çıktıklarını ve bu yolu ilerleyebilmek için uygun koşullara sahip mekanlarada ihtiyacı olduklarını söyleyen İmamoğlu ' Burada sizlerle beraber İl Başkanlığımızın hizmetine başlangıç yapmak adına buluşmamızdan keyif, gurur ve onur duyuyorum' dedi.

'BÜYÜK BİR GURURDUR'

Mekanların işlevselliğini vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, moral, profesyonellik ve içerik zenginliğinde bahsetti ve ekledi:
'Bunların hepsi iktidara yürüyüş göstergesi ve ışığıdır. Bu bakış açısı, kabiliyetli insanların ve herkesin katılımıyla, el vermesiyle vücuda gelmiş bu yapıyı partimizin 98. yıl dönümünde hep birlikte açmak büyük bir gururdur.'

POLEMİKHABER.COM | AYŞE NUR BAŞOL