Kayseri şeker fabrikası başta olmak üzere Turhal ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının sahibi olan Kayseri Pancar Üreticileri Kooperatifi’nden kötü kokular yükselmeye başladı.

FABRİKALAR YANDAŞ ÇİFTLİK Mİ OLDU?

Binlerce insanımızın çalıştığı, yüz binlerce çiftçinin alın terinin olduğu bu devasa yapıda bu kokuların gelmesinin sebebi nedir? Bugün şeker ithalatına mecbur kaldığımız bu dönemde şeker fabrikalarında hukuksuz işler mi oluyor? Yanlış işler mi yapılıyor? Yoksa bu yapılarda yandaşların çiftlikleri haline mi çevrildi? 


Yusuf Agaşe / Gastepress.com Genel Yayın Yönetmeni

NEDER ŞEKER İTHAL EDİLİYOR?

Yıllar önce Avrupa Birliği için şeker kotasını kabul eden ve üretimi Avrupa Birliği’nin talimatları doğrultusunda düzenleyen AK Parti iktidarı bugün şeker ithal etmemizin sebebini açıklayamamaktadır. 

Kooperatiflerce çalıştırılan şeker fabrikalarında pis kokuların gelmesi acaba bu şeker ithalatını artmasına neden olmuş mudur? Daha önceleri olduğu gibi hiç işe gidip gelmeyenler binlerce dolar karşılığı maaş alıyorlar mı? Alıyorlarsa bu kişilerin özellikleri nedir? Yapılmayan işlerin faturaları nasıl ödeniyor? Bu paralar kimlerin cebine giriyor kimlerle paylaşılıyor?

Kısaca çiftçimizin alın teri göz nuru üretim bedelleri birileri tarafından har vurulup harman mı savrulmaktadır? Tüm bu soruların cevabını 19 Eylül 2022 tarihinde saat 13:00’te Polemik TV’de Yusuf Ağaşe’nin katılacağı Dosya programında izleyebilirsiniz.