CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba CHP Genel Merkezi’nde Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu’ndan (TAMKF) motokuryelerle görüştü.

KILIÇDAROĞLU: KAPIMIZI ÇALABİLİRSİNİZ

Kılıçdaroğlu, dertlerini anlatan motorkuryelere, "Sadece sizin değil, sıkıntısı olan bütün vatandaşların sesi olmak bizim görevimiz. Çünkü siz alın teriniz olarak evinize helal ekmek götürmek istiyorsunuz. Bizim görevimiz de sizi sonuna kadar desteklemektir. Bir sorununuz olduğunda her zaman kapımızı çalabilirsiniz" dedi.  

"HAYATINI KAYBEDEN SAYISI 187" 

Basın toplantısında kuryecilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Ağbaba ise üniversite mezunlarının da iş imkansızlığı nedeniyle motokuryeye yöneldiğini belirtti. Motokuryelerin yüzde 90'ının kayıt dışı çalıştığını ileri süren Ağbaba, çoğunun sendikaları yok, iş kolları belirsiz, sigorta girişleri yok. İşyeri baskısı, iş yetiştirme kaygısıyla günde 14 saate kadar çalıştırılıyorlar. Bazı kuryeler günlük yevmiye ile ortalama 100-120 liraya çalışarak, 100-150 kilometre yol yapıyorlar. Motokuryelerden 5 paketi bazen 30, 40 dakikada dağıtmaları isteniyor. Motokurye Federasyonunun verilerine göre 900 bin motokurye var. Son 1 yılda 187 motokurye hayatını kaybetti. Onlar bir can, motosiklet değil" ifadelerini kullandı.