Seçim anketi çalışmalarıyla bilinen Avrasya Anket şirketi sahibi Kemal Özkiraz, son olarak Mansur Yavaş ile ilgili adaylık çıkışlarını değerlendirerek Külliye'nin planını açıkladı. Kemal Özkiraz başka bir partiye de ‘adayımız İmamoğlu’ açıklaması yaptıracakları görüşünü ileri sürdü.

SARAY'IN İSİMLER ÜZERİNDEN PLANI DEŞİFRE OLDU

Külliye'nin Millet İttifakı üzerinde planı olduğunu ifade eden Avrasya Anket sahibi Kemal Özkiraz, “Sarayın planının, bu isimler millet ittifakının adayı olmazsa, açıklayan/açıklayacak iki parti genel başkanını bu iki ismin temsilcisi gibi yansıtmak ve seçimi 2. tura taşımak olduğunu düşünüyorum.” dedi.

SEÇİM ANKETİ AÇIKLAYAN ÖZKİRAZ: İLK TURDA ENGELLENECEK

“Şöyle birşey yapmaya çalışıyorlar.” diyen ünlü anketçi Kemal Özkiraz, “Bir başka parti de “adayımız İmamoğlu” diyecek. Önce Yavaş/İmamoğlu destekçileri ayrıştırılacak. Bu ayrışma derinleştirilecek. Hangisi aday olmazsa onun kitlesi onu savunan genel başkanın adaylığına yönlendirilecek. Seçmen aynı zamanda “kendi adayını göstermeyen” millet ittifakına düşman edilecek. CB seçimlerinde millet ittifakının adayının ilk turda kazanması engellenecek hem de “kontrollü muhalefet partilerine” bir miktar oy geçişi hedeflenecek.” ifadelerini kullandı.

TUZAK ASLINDA TAM OLARAK SEÇMENE KURULUYOR

Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından şöyle devam etti:

“Böylece ilk turla birlikte yapılacak milletvekili seçiminde 6’lı ittifakın TBMM'de çoğunluk olmamasını sağlamaya çalışacaklar. Milletvekili seçiminde çoğunluk sağlanamazsa, Cumhurbaşkanlığı / TBMM uyumunun önemi anlatılarak 2. türü kazanmayı hedefleyecekler. Muhalif seçmenin bu tür adaylık açıklamalarında gaza gelmemesi gerekiyor. Çünkü bu tuzak aslında tam olarak bu seçmen grubuna kuruluyor...”