TCMB'nin Eylül ayının ilk günlerinde gerçekleşen yatırımcı toplantısında çekirdek enflasyona yönleneceğini ve faiz indirimlerinin yakın olduğu yönündeki sinyalleri ile TL'de başlayan değer kaybı faiz kararıyla devam etti. Reuters haber ajansına konuşan 21 ekonomistten 10'u 50 baz puan, 10'u da 100 baz puanlık bir faiz indirimi öngörmüştü.

Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimlerine bu hafta da devam etmesiyle birlikte dolar/TL 9.47 TL, euro ise 11.01 TL'ye fırladı.

Dolar ve Euro'nun Tl karşısında tarihi rekor kırmasının ardından ekonomistler faiz indirimi kararına Twitter hesapları üzerinden farklı tepkiler verdi.

'SERMAYENİN İÇ SAVAŞI'

Akademisyen Ümit Akçay "Sermayenin iç savaşı" şeklindeki ifadesinin ardından faiz kararları sonrası Borsa İstanbul hisse senetlerine dair tabloyu paylaştı.

'SAKLAMBACI OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ise, ''Kredi maliyeti yükselecek, büyüyemeyeceğiz, işsizlik artacak, hayat pahalılaşacak, fakirleşeceğiz, ileride daha yüksek faizimiz daha değersiz paramız olacak. Son birkaç yıldır oynaya geldiğimiz saklambacı oynamaya devam edeceğiz. Orta gelir kapanı'' dedi.

'EKONOMİYİ GENİŞLETMEK ŞÖYLE DURSUN DARALTIR'

Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörü olan Selva Demiralp, 'Zararın neresinden dönülse kardır' çok değerli bir atasözü. TCMB hatalı kararlarında ısrar etmemeliydi. Yanlış zamanda gelen faiz indirimi ekonomik maliyetleri ve enflasyonu daha da tetikler. Ekonomiyi genişletmek şöyle dursun daraltır. ifadelerini kullandı.