Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, katıldığı bir radyo programında Atina-Ankara ilişkilerini değerlendirdi. Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurul toplantıları için New York'a gitmeden önce açıklamalarda bulunan Miçotakis, Türkiye'nin tutumunun 'giderek saldırganlaştığını' savundu. Miçotakis, Ankara'nın giderek artan saldırgan tavrının 'iç siyasi kaygılardan kaynaklandığını' ancak Yunanistan'ın 'tuzağa düşmeyeceğini' söyledi.

'SEÇİM ÖNCESİ BİR OYUN'

Yunanistan Başbakanı, Sfera radyosuna verdiği demeçte "Yunanistan ile oyun oynanamayacağını herkes biliyor. Anlaşmazlıkları, diyalog yoluyla çözmeliyiz" dedi. Miçotakis, Türkiye'nin saldırganlığının 'seçim öncesi oyunu' olduğunu da sözlerine ekledi. Miçotakis, "Provokasyon tuzağına düşmeyeceğiz. Türk yetkililerin provokasyonları, kesinlikle seçim öncesi bir oyundur. Türklerin yüzde 63'ü Yunanistan'ı tehdit olarak görmüyor. Bir arada yaşamaya mahkumuz, bizi birleştiren şey bizi ayırandan daha fazlası" ifadelerini kullandı.

DENDIAS: ATİNA, GÜNEY KIBRIS AMBARGOSUNUN KARLDIRILMASINDAN MEMNUN

Öte yandan, BM Genel Kurulu toplantısı için gittiği ABD'de konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Washington yönetiminin Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Yunanistan'ın, silah satışına yönelik ambargonun kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etmek istiyorum" diyen Dendias, "(ABD Dışişleri Bakanı) Anthony Blinken'e, ayrıca senatörler Menendez ve Rubio'ya da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.