İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: 


*Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yöneticilerinin 104 emekli amiralin bildirisine destek açıklaması üzerine bakanlığımızca 8 Nisan tarihinde mülkiye müfettişi ve dernekler denetçileri görevlendirilmiştir. 

*Ayrıca derneğin Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer Yönetim Kurulu üyeleri, 5253 sayılı Dernekler Kanununun 27’nci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince geçici bir tedbir olarak bakanlık makamının onayı ile görevden uzaklaştırılmıştır.

NE OLMUŞTU?

Emekli 104 amiralin Monrtö açıklaması sonrası

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden "Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti" demiş,
ancak dernek yönetimi ziyaretin amacının 'kınama' olmadığını açıklamıştı. 

TESUD'dan yapılan açıklamada "5 Nisan 2021 günü saat 13.30'da TESUD Genel Başkanı ve TEMAD Genel Başkanı, beraberlerinde yönetim kurullarından ikişer üye ile birlikte MSB'lığına DAVET EDİLMİŞTİR. Sayın Milli Savunma Bakanı'nın ülkemiz ve TSK'nın halen yürütmekte olduğu faaliyetler konusundaki paylaşımlarını müteakip TESUD Genel Başkanı tarafından; Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde ve dışında yürüttüğü faaliyetlerdeki başarılarından gurur duyulduğu ifade edildikten sonra, emekli subaylarla ilgili çeşitli konular gündeme getirilmiş, görüş ve öneriler paylaşılmıştır. Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir KINAMA İFADESİ KULLANILMAMIŞTIR. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denilmişti.