Genç İşsizler Platformu adlı YouTube kanalının sokak röportajında konuşan 15 yaşındaki çocuğun videosu sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

'HİÇ MEMNUN DEĞİLİM'

Türkiye'de yaşamaktan memnun musun, mutlu musun? Geçinebiliyor musun? sorusuna 15 yaşındaki çocuk, "Abi hiç memnun değilim, geçinemiyorum. Cebimde yok, param bile yok. işe gidiyorum, iş vermiyorlar" ifadelerini kullandı.

'İŞ VERMİYORLAR'

Öte yandan 15 yaşındaki çocuk, İş arıyorsun, iş vermiyorlar. Niye iş vermiyorlar? sorularına ise "Gidiyorum. yaşın küçük diyorlar. Ondan sonra çalışamazsın diyorlar. Ben cebimde yok param yok. Şu anda eve gidemiyorum. Cebimde yemek yiyecek param yok. Ben bu hayatta nasıl yaşayabilirim ki abi?" dedi. 

'AİLENİN DURUMU KÖTÜ'

Ailesinin ekonomik durumunun kötü olduğunu belirten 15 yaşındaki çocuk, "Yani ailede geçinme sıkıntısı var mı? Kötü abi. Vallahi kötü. Yok eve gidiyorum vallahi kiramızı daha veremedik. İki tane kardeşim var. Hepsi okula gidiyor. Ben onların okula gitmesi için mecbur çalışıyorum. Bamam çalışıyor, annem ev hanımı ama yetişmiyor. İki bin lira kira veriyoruz. Bir tene yağ alıyoruz iki yüz lira para abi. Biz nasıl geçinebiliriz ki bu kritik bir durumla? Geçinemezsin.

'GELECEKTEN UMUDUM YOK'

Bu şartlarda gelecekten uöutlu olmadığını belirten 15 yaşındaki çocuk, "Bu böyle olduğu sürece ben hiç kendimi iyi bir hayatta düşünmüyorum. Mutsuzsun yani. Okul okuma isteğim var ama okuyamıyorum" dedi.