16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer Akbayrak, Facebook sayfasından “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları Ganimet olarak 'evet'çilere helaldir” mesajı paylaşmıştı.

Bazı takipçileri itiraz etmesine rağmen Akbayrak, herhangi bir geri adım atmadı ve bu iğrenç söylemini devam ettirdi.

AK Parti döneminde İBB konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi, Akbayrak soruşturma başlatılarak görevinden alındı. Ancak bu görevden alma kısa sürdü. Akbayrak AK Parti döneminde tekrar İBB'de Mezarlıklar Müdürlüğü'nde göz önünde olmayan bir işe başlatıldı.

YENİ GÖREVLENDİRME YAPILMIŞTI

Akbayrak, İBB yönetiminin CHP'ye geçmesinden sonra Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki geri hizmet görevinden 'ön büroya' alındı. Gazeteci Cihan Güner geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaşananlara isyan etmiş ve "AKP'nin geri hizmete alarak tabut saydırdığı şahıs, yeni yönetim tarafından ön büroya alındı ve halkla muhatap oluyor. Kızımıza savaş ganimeti olarak bakılmasına mı yanalım? 'Bu anlayış gitsin' diye oy verdiğimize mi yanalım? Oy verdiklerimizin uygulamalarına mı yanalım?" demişti.

Cihan Güner'in bu mesajlarının ardından İBB yönetimi Akbayrak için harekete geçti. Hakaretçi çalışan önce Arnavutköy'e yollandı ardından Silivri'ye gönderilecekken İBB'den ihraç edildi.

"DÜRZÜ BUGÜN İTİBARİYLE İBB'DEN İHRAÇ EDİLDİ"

Cihan Güner son gelişmeyi Twitter hesabından, "Dostlarım, sizinle bir gelişme paylaşmak istiyorum..
Referandum öncesi 'Hayırcıların karıları - kızları savaş ganimeti olarak bize helaldir' diyen dürzü, bugün itibariyle İBB'den ihraç edildi" diyerek duyurdu.