Ağrı’da AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği şatafatlı sahura yönelik tepkiler dinmek bilmiyor. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın ‘gecenin faturası’ olarak yayınladığı belgeye ‘yalan’ diyen CHP İl Başkanı Nihat Aslan, “O kafeteryada bir kişinin bu şekildeki sahur yemeği 100 liradan aşağı olmaz. Bu sahurun maliyeti ise bir milyondan aşağı değildir” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Ağrı Millet Bahçesi içerisinde bulunan bir işletmede düzenlenen müzikli etkinlikte lüks sofralarda yapılan sahur etkinliği kamuoyunda büyük tepki toplarken, konuyla ilgili AK Partili isimler ise çelişkili açıklamalar yaptı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabından bir video ve ardından sahur etkinliğinin faturasını paylaştı. Sayan'ın, sahur programına ilişkin yayınladığı faturanın toplam hanesinde 21 bin lira yazarken, yazıyla belirtilen kısmında ise 20 bin lira yazdığı görülüyor.

BELEDİYE BAŞKANI 700 KİŞİ DEDİ, GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI 1500 KİŞİ

Sayan, 700 kişilik sahur etkinliği için bin 555 lira 54 kuruş KDV ve hizmet bedeli olarak ise 19 bin 444 lira 44 kuruş ödendiğini söyleyerek, sahurun faturasını yayınladı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise çeşitli şehirlerden paylaştığı sahur fotoğraflarında Ağrı’daki etkinliğe 1500 öğrencinin katıldığını duyurdu.