Sedat Peker’in kendisine yönelik operasyonlar sonrası çektiği ilk videoda hedefine aldığı isim eski Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve ‘Pelikancılar’ oldu.

İLK VİDEODA HEDEFİNDE AĞAR VE PELİKANCILAR VARDI 

Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı operasyonun taşeronluğunu yapmakla suçladı. Operasyonun medya ayağını ise ‘Pelikancılar’ın yürüttüğünü iddia etti.

Peker "Mehmet Ağar ve Pelikancılar olarak bilinen grup, bazı güç odakları için şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronluğunu yaptılar. Basın ayağını pelikancılar, düşünsenize Akit'ten Ulusal Gazete'ye kadar. 
Ben bu olayların içinde yaşadım gençliğimden beri. Beni mi korkutacaksınız? Derin devletmiş, vay! Göreceğiz derinliğinizi." dedi.

Peker sonraki videolarında da Mehmet Ağar'ın yanı sıra İçileri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı.

Peker'in şok iddialarından öne çıkanlar şu şekilde:

*Sedat Peker, Mehmet Ağar’ı FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla onun mallarına özellikle Bodrum'daki marinasına 'çökmekle' suçladı. Ancak Mehmet Ağar iddiaları reddetti.

*Sedat Peker, Mehmet Ağar’ın oğlu AK Parti Elazığ milletvekili Tolga Ağar’ı, gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümüyle suçladı. Ancak  Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığından "intihar" açıklaması yapıldı.

*Sedat Peker yine Mehmet Ağar’ın oğlu AK Parti Elazığ milletvekili Tolga Ağar’ı, silahlı ateş etme olayına karışmakla suçladı.

*Peker, Süleyman Soylu'nun Emniyet'teki 'adamlarının' Ankara'da olması nedeniyle Ankara dışındaki operasyonlar da bir vesileyle, kılıfına uydurularak Ankara'ya bağlandığını ve o şekilde kontrol edildiğini iddia etti.

*Sedat Peker, Soylu'nun, İbrahim Kalın'ı ve Cumhurbaşkanlığı özel kalem müdürü Hasan Doğan'ı takip ettiriğini savundu.

*Peker, Süleyman Soylu'yu aracı tuttuğu gazecilerle kendisine "Seni Nisan'da getireceğiz fazla konuşma" dediğini iddia etti. Bakan Soylu iddiaları reddetti ve adı geçen gazetecilere dava açti.

*Sedat Peker, Süleyman Soylu'nun Demokrat Parti Genel Başkanlığı sürecinde kendisiyle çalışıtığını savundu.

*Peker, bir milletvekiline ayda 10 bin dolar maaş verdiğini iddia etti.

*Sedat Peker, 2015'deki Hürriyet Gazetesi saldırısını, bir AK Partili milletvekilinin azmettirmesi üzerine kendisinin yaptırdığını savundu.

*Peker, Mehmet Ağar'ı Uğur Mumcu suikastını örtbas etmekle suçladı.

*Peker, KKTC'de 6 Temmuz 1996'da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetinden de Mehmet Ağar'ı sorumlu tuttu.

*Sedat Peker, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar hakkındaki FETÖ soruşturmasının örtbas edildiğini iddia etti.

*Peker, Bakan Soylu'yu FETÖ Borsası oluşturup yönetmekle de itham etti.

*Sedat Peker, Bakan Soylu'nun kuzeni Sadık Soylu'nun da bu organizasyonda olduğunu iddia etti.

*Peker, Kolombiya'da yakalanan kokainden sonra Türkiye'ye gelen narkotik rotası ifşa olunca Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın yeni bir hat oluşturmak için Ocak ve Şubat aylarında Venezuela'ya gittiğini savundu.
Ancak Binali Yıldırım iddiaları reddetti.

*Sedat Peker, Mehmet Ağar'ın 'tam göbeğinde' olduğu organizasyon kapsamında tüm narkotik ve yasadışı bahis para trafiğini KKTC'de Halil Falyalı üzerinden yapıldığını iddia etti.

* Peker, Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin ve Savaş Buldan gibi 90’larda öldürülen tüm uyuşturucu tüccarlarının Ağar’ın arkadaşı ve iş ortağı olduğunu iddia etti ve ölümlerinden de Mehmet Ağar'ı sorumlu tuttu.