Verdiği bir konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Mahkemenin verdiği tutuklama kararına siyasilerden çok sert tepki geldi. İşte o tepkilerden bazıları;

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Gülşen’in sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Bu sözler nedeniyle tutuklanmasını da doğru bulmuyorum. Yeter artık! Yargıyı iktidarın sopası olarak kullanmaktan vazgeçin" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Sahnedeki ifadeleri nedeniyle bir sanatçıyı tutuklamanın hukukla yorumlanabilecek bir yanı yok. Bu karar; iktidarın ve yargının, yaşam tarzlarına savaş açmış bir zümrenin emrine girdiğinin ilanı. Darbe dönemlerinde dahi yaşanmamış bir hukuk garabeti yaşıyoruz. Mücadele edeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, Alpay Antmen, "Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı. Kur'an ile alay edenler büyükelçi yapıldı. Çocuklara tecavüz edenler "Bir kereden bir şey olmaz" diye aklandı. Katiller, mafyalar, teröristler, uyuşturucu kaçakçıları dışarıda, Gülşen içeride. İki yüzlülüğününüz yerin dibine batsın!" dedi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarırır, "Utanmaz zihniyet “Makara Bakara” diyen bir tiplemeyi Büyükelçi yap! Sapığı İşkur müdürü yap! Silivri emniyet müdürünün katilini içişleri bakanı yap sonra yasada tutuklamayı gerektirmeyen bir suç isnadından dolayı bir sanatçıyı tutukla! Siz seccade Cambazısınız din düşmanısınız!" dedi.    

'HUKUK ELİYLE LİNÇ EDİLDİ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Toplumun değerlerine hakaretler yağdıranların el üstünde tutulduğu bir ülkede bir şarkıcı özür dileyip pişmanlığını belirtmesine rağmen hukuk eliyle linç edilmesi doğru değildir" dedi.

Canan Kaftancıoğlu, "Yanlışı hissetmek ve özür dilemek o kadar kıymetliydi ki… Siyasallaştırılan ve araçsallaştırılan ve hatta düşmanlaştırılan yargı eliyle #Gülşen’i tutuklamakla kalmadınız sadece; barışmak, af dilemek, affetmek gibi insani erdemlere saldırdınız bir kez daha.. İnadına barışacağız!" ifadelerini kullandı.