HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun açıklamasında, şöyle denildi:

"Partimize yapılan saldırının azmettiricilerini tanıyoruz

Dün gece saat 00:05’te Genel Merkez binamız, belli çevreler tarafından yönlendirildiği açık olan 3 kişilik bir saldırgan grubunun saldırısına uğramıştır. Kamera kayıtlarından da anlaşıldığı üzere, iki ayrı noktada binamızı korumakla görevlendirilen polisler saldırıya engel olmadıkları gibi saldırı girişimine adeta yardımcı olmuşlardır. Saldırganların elini kolunu sallayarak, polislerin gözetimi altında partimize saldırması ve halen gözaltına alınmamış olması, saldırının amacının ve hangi güçler tarafından yönlendirildiğinin açık göstergesidir.

Sokağa çıkma yasağına rağmen Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Türkiye’nin üçüncü büyük partisine yönelik gerçekleştirilen bu saldırının faili; kaos ve kargaşadan beslenen siyasi çevrelerdir, partimizi her fırsatta hedef gösteren iktidardır. Mafya ve karanlık ortakları tarafından kirli ilişkileri ortaya dökülen ve bu telaşla hedef saptırmak için partimizi ve muhalefeti suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu faildir.

HDP saldırısına ilişkin bir açıklamada bulunmayan Soylu'a TİP milletvekili Barış Atay  kendi sosyal medya hesabından: Sen tam olarak ne iş yapıyorsun? Bugün, polisin güya nöbet tuttuğu HDP binasına rahatça giren bir saldırgan Deniz Poyraz’ı öldürdü. Sen ve benzerlerinin meclis kürsüsünden ya da mikrofon bulduğu her ortamdan HDP’yi hedef göstermenizin sonucu bu! Sorumlu sizsiniz!