Ulaştırma Bakanlığı, 408 Taroko Express'in Huaelien ilçesindeki Qingshui tünelinde raydan çıktığında yaklaşık 350 kişi taşıdığını söyledi. 36 yolcunun "yaşam belirtisi olmadığını" ve 44 kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Kurtarma operasyonları devam ederken olay yerine onlarca yangın, arama kurtarma ve askeri araç ile 150'den fazla personel sevk edildi.

‘’ERİŞİM ZOR’’

Tayvan'ın lideri Tsai Ing-wen, acil durum hizmetlerinin yolcuları ve personeli kurtarmak için "tamamen seferber edildiğini" söyledi. Ing-wen, "Bu yürek parçalayıcı olayın ardından güvenliklerini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İtfaiye, 80 ila 100 kişinin öndeki dört vagondan tahliye edildiğini, beşten ila sekize kadar ki  vagonların "deforme olduğunu" ve erişimin zor olduğunu söyledi.

Bakanlık, trenin Hualien şehrinin kuzeyindeki tünelde raydan çıktığını ve bazı vagonların duvarlara çarptığını söyledi. Tünelin içindeki bazı vagonlara ulaşmak zor ve insanların hala mahsur kaldığı düşünülüyor. (Guardian)