6 Şubat tarihli ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde 50 binden fazla insan hayatını kaybetti, bölgede depremlerin ardından barınma başta olmak üzere bir çok sorun baş gösterdi

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'a konuşan Torun, deprem bölgesindeki çalışmaların 2-3 ay gibi kısa bir sürede bitmeyeceğini, belediyelerin uzun vadede burada olacaklarını söyledi.

'İBB GEÇİCİ KONUTLAR ÜRETİYOR'

Konteyner işyerleri üretmeye çalışıyoruz diyen Torun, "esnafımıza bu anlamda destek olacağız. Sürekli konteyner ve çadır desteği sunuyoruz. Şimdi 2 bin çadır getirttik. Bunun dağıtımını yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye’miz geçici konutlar üretiyor. Konteyner, çadır yerine geçiş sürecinde vatandaşlarımızın daha uygun bir ortam da barınması için bunlar üretiliyor. Bu projelerin sayısını çoğaltacağız" dedi.

CHP belediyelerinin deprem bölgesindeki üreticilerle temasta olduğunu belirten Seyit Torun, "Belediyelerimiz şu an üreticimizin elinde olan gıda malzemelerini alıyor. Sütünü alıp peynir yapıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyemiz Malatya’da kayısılarla ilgili anlaşma yaptı, onları alıyor. İzmir Belediyemiz Kahramanmaraş’taki üreticilerin ürünlerini alıyor. Hem vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları gidermeye çalışıyoruz hem de ekonomik zorlukların aşılmasına uğraşıyoruz" dedi.

'BELEDİYELERİMİZ ÖTEKİLEŞTİRİLDİ'

İktidarı yardım yapan belediyelere karşı ayrımcılık yapmakla eleştiren Torun, "belediyelerimiz olmasa sahada durum çok daha vahim olacak. Beslenmeden barınmaya, çamaşırhaneden tuvalete her türlü hizmeti getirmeye çalışıyoruz. Hala ötekileştirici dillerinden vazgeçmediler. Kalpleri öyle katılaşmış ki yine belediyelerimizi ayrıştırma çabası içindeler" ifadelerinde bulundu.