CHP lideri Özgür Özel’in tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılanma sürecinin TRT’de yayınlanması için çok kez çağrıda bulundu.

Çalık Holding'den skandal açıklama! Öldürülen işçiyi suçladılar Çalık Holding'den skandal açıklama! Öldürülen işçiyi suçladılar

Çağrı sonrası; CHP Grup Başkanvekilleri Murat Emir, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır TBMM Başkanlığı’na konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi sundu.

DAVANIN TRT'DE YAYINLANMASI MECLİS'E TAŞINDI

Teklifin gerekçesinde, seçmenlerin oy verdiği kamu görevlilerinin yargılanmaları hakkı bilgi sahibi olması gerektiğine dikkat çekilerek “Anayasanın 141 inci maddesine göre mahkemelerdeki duruşmalar herkese açıktır, herkes izleyebilir. Bu teklifle vatandaşların seçimlerde oy verdiği ve belli makamlara taşıdığı kamu görevlileri hakkındaki iddiaları ve bunların savunmalarını doğrudan öğrenme imkanına sahip olacaktır. Böylelikle kamuoyuna çeşitli soruşturmalar ve kovuşturmalarla ilgili yansıyan yanıltıcı bilgilerin de önüne geçilebilecektir” denildi.

Teklifte ayrıca sadece seçimle göreve gelen kamu yetkilileri için canlı yargılanma hakkı istendiği belirtildi. Yayınlama kararının ilgili mahkemeye verildiği belirtilen teklifte “Sanık, mağdur ve suçtan zarar görenin talep ve rızasıyla, seçimle gelinen bir kamu görevinde bulunanlar hakkında yürütülen davalarda, TRT tarafından veya internet ortamında yayınlanmasına ilgili mahkeme tarafından karar verilebilir” ifadeleri yer aldı.