Geçtiğimiz hafta ons fiyatında sert düşüşe sahne olan altın dün yüzde 0,8 oranında gerileyerek 3.153 dolar seviyesine indi. ABD altın vadeli işlemleri de %1 düşüşle 3.156 dolara kadar geriledi.
Uluslararası piyasalarda dün yaşanan düşüş, Türkiye’de de gram altın fiyatlarını etkiledi. Gram altın da haftalardır bulunduğu konumu terk ederek kısa süreli 4 bin liranın altına düştü.
TARİH VERDİ
Dün yaşanan hareketliliğin ardından İslam Memiş, "Paranın Şifresi" YouTube yayınında haftalık piyasa beklentilerini paylaşarak alım fırsatının geldiğini duyurdu. Gram altının 4.000 TL'nin altına düşüş sinyali verdiğini Memiş, ons altında üçüncü dalışın kapıda olduğunu vurguladı.
Altın yatırımcılarını özellikle uyaran Memiş, "Üçüncü dalış geliyor, fırsat kapısı tekrar aralanacak! Altında üçüncü dalgaya hazırlıklı olun" dedi.
"YENİ ALIM FIRSATI KAPIDA"
3.100 dolar seviyesinin altına sarkacak bir ons altın hareketinin, TL bazında da 4.000 TL altına düşüşü getireceğini söyleyen Memiş, “Alım fırsatı yeniden kapıda. 3. ve 4. hamleleri yapmayanlar bu fırsatı değerlendirmeli” dedi.
İslam Memiş, Ons altının bu sabah 3.250 dolar direncine dayandığını ve çarşamba gününe kadar bu seviyenin test edileceğini belirtti. Ancak bu yükselişin ardından sert bir düşüş öngördüğünü vurgulayarak "Üçüncü dalışla birlikte ons altında 3.100 doların altına bir iniş bekliyorum. Bu geri çekilme gram altında da alım fırsatı yaratacaktır" şeklinde konuştu.
GÜMÜŞTE DÜŞÜŞ SİNYALİ
Gümüşün ons fiyatı 32.49 dolar seviyesinde seyrederken, gram fiyatı 40.54 TL oldu. 39.80 TL desteğine dikkat çeken Memiş, Çarşamba gününden sonra gümüş fiyatlarında da düşüş beklentisinin sürdüğünü dile getirdi.-
Yatırımcılara bu bant aralığını dikkatle izlemelerini önerdi.
"ALTINI OLAN SATMASIN"
Memiş, yılın ikinci yarısında altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş beklediğini belirterek elinde altın tutan yatırımcıları şu sözlerle uyardı:
“Korkuya ve paniğe kapılıp bu seviyelerden satış yapmayın. Haziran sonrası yeni zirveler görebiliriz. Beklemekte fayda var.”