AKOM, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı yönünde uyarıda bulundu. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde etkili olacağı açıklandı. 

Yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgârın lodos yönünden kuvvetlenerek fırtına (40-70km/s), kısa süreli kuvvetli fırtına (50-85km/s) şeklinde eseceği, beraberinde batı bölgelerinden (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy) başlayarak il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağış (15-25kg/m2) geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

BACA ZEHİRLENMESİ GİBİ DURUMLAR YAŞANABİLİR

Yetkililerin yaptığı açıklamada, yarın akşam saatlerine (22.00) kadar etkili olması beklenen fırtına ve sağanak yağmur nedeniyle yollarda göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı, tabela uçması, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi.
İBB ekiplerinin, fırtına ve yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçtiği bildirildi. Ekiplerin, 24 saat esaslı çalışarak, yaşanması muhtemel sorunlara anında müdahale edeceği duyuruldu.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşları fırtınaya karşı uyararak şu açıklamaları yaptı:
“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre; 11 Mart Cumartesi günü; rüzgarın; Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde güney (Lodos) yönlerden fırtına, hamleli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

FIRTINA BEKLENİYOR

11 Mart Cumartesi ve 12 Mart Pazar günleri; rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güney (Lodos) yönlerden fırtına, hamleli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUN

Vatandaşlarımızın ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”