İstiklal Caddesi'ndeki bombaterör saldırısının şüphelilerinden Ahmad Elhac Nwas, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul’daki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırıya yönelik soruşturma kapsamında, bombayı olay yerine bıraktığı belirlenen Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu toplam 24 şüpheli daha önce tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, terörist Albashir ve firari Bilal Hassan’ın sınırı kaçak yollarla geçmelerinin ardından bir süre Antakya’da konaklamalarını sağladığı tespit edilen şüpheli Muhab Ammari, Hatay’da yakalandıktan sonra İstanbul’a getirilerek 25 Kasım Cuma günü çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 25 oldu.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da önceki gün sosyal medya platformu Twitter’da katıldığı sesli sohbet odasında yaptığı açıklamada, terör saldırısıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle firari Bilal Hassan’ın kardeşi Ahmad Alhac Nwas'ın yakalandığını duyurmuştu.

2 YILDIR YÜRKİYE'DE YAŞADIĞI BELİRTİLDİ

Emniyet kaynakları, şüpheli Nwas'ın 2 yıldır Türkiye'de olduğunun ve Beyoğlu'nda bir konfeksiyon atölyesinde çalıştığının tespit edildiğini belirtti.

İstanbul Emniyeti’ndeki işlemleri tamamlanan Elhac Nwas, bugün İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.