İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ailesinin hesaplarının gayri resmi şekilde inceletildiğini öne sürmesi sonrası iddiaların odağındaki isimlerden Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti'den ihracına karar verildi.

'SONUNA KADAR GİDECEĞİM'

İhraç kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) açıklama yapan Dikbayır, şunları söyledi: 

"Süreç buraya gelinceye kadar başka iddialar da atılmıştı. Benim başkanın banka hesaplarını incelettiğim gibi iddialar vardı. Bunların hepsi boşa çıktı. Sorma sırası bende. Hani ben banka hesaplarını inceletmiştim, neden beni bundan ihraca sevk etmediniz. Hani ben belediyelerle anlaşmıştım, beni disipline sevk etmediniz? Bu iddiaların devlet yoluyla araştırılıp kamuoyuna açıklanması. Bu taciz iddiasında bulunan vatandaşı ve şahitlik yapan 2 kişiyi daha şikayet edip sonuna kadar gideceğim. Kendisini hem Adalet Bakanlığına Ankara barosuna ayrı şikayet edeceğim.

Erdoğan talimatı verdi: AK Parti'yi hedef alan trol hesaplar... Erdoğan talimatı verdi: AK Parti'yi hedef alan trol hesaplar...

Partide bir rahatsızlık olduğunu söyleyebilirim. Sadece ittifak değil, bu son süreçle ilgili. İstifalar çok. Teşkilatlara bunu yapmaya hakkımız yoktu. Bu teşkilatlar canla başla çalışıyor. Dilerim Genel Başkan, kongreye götürür.

Bağımsız milletvekili olarak yoluma devam edeceğim."