14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçiminde Kayseri İYİ Parti 2. sıra Milletvekili Adayı olan Abdullah İlker Sungur’un seçim otobüsüne kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından “Vatan haini teröristler” yazıldı. 

EMNİYET GÜÇLERİNE ÇAĞRIDA BULUNULDU

Yapılan bu çirkin saldırı sonrası açıklama yapan İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı, emniyet güçlerine yapılan saldırı hakkında harekete geçmesi çağrısında bulundu.

'ISRARLI TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İl Başkanlı'ğından yapılan açıklama şu şekilde:

"21/04/2023 tarihinde seçim faaliyetlerimiz çevresinde Kocasinan ilçesi Argıncık Mahallesi'nde bulunan seçim otobüsümüze bir takım şahıslar tarafından mübarek ramazan bayramının ilk gününde çirkin bir saldırıda bulunulmuştur.
Ülkemizin geçtiği bu hassas süreçte seçim faaliyetlerimizin engellenmesine yönelik bu provokatif ve menfur saldırıyı kınıyoruz.

Söz konusu saldırıya ilişkin ilgili kurumlara şikayetimizi yapmış olup, konunun ısrarla takipçisi olacağız.
Valilik ve Emniyet birimlerimizin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine dair hiçbir şüphemiz yoktur.

Bu tarz saldırılar bizleri yıldıramayacak olup Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde birlik ve beraberlik içinde ülkemiz ve milletimiz için çalışmalarımızı daha şevkle ve mücadele azmiyle sürdüreceğimizi kamuoyuna bildirir, Saygılarımızı sunarız."
(Sözcü-Müslüm Evci)