Japon yetkililer, Kim Jong-un rejiminin 31 Mayıs ve 11 Haziran arasında bir uydu fırlatmayı planladığını açıklamasının ardından, topraklarını ihlal eden herhangi bir Kuzey Kore füzesini imha edeceğini ve bunun için hazırlıklar yaptığını bildirdi.

Japonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bölgemize indiği teyit edilen balistik ve diğer füzelere karşı yıkıcı tedbirler alacağız" ifadelerini kullanarak böyle bir füzeyi imha etmek için SM-3 veya Patriot kullanacağını duyuruldu.

‘TOPRAKLARIMIZDAN GEÇEBİLİR’

Japonya Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Kuzey Kore tarafından yapılan herhangi bir fırlatmanın, uydu fırlatması olarak adlandırılsa bile, Japonların güvenliğini etkilediğini söyleyerek “Hükümet, uydunun ülkemiz topraklarından geçme ihtimalinin olduğunu kabul ediyor” dedi.

Nükleer silahlı Kuzey Kore, ilk askeri casus uydusunu tamamladığını ve Kim Jong-un’un yörüngeye fırlatmak için son hazırlıkları onayladığını söyledi. Analistler, askeri uydunun Kuzey Kore'nin gözetleme kabiliyetini artıracağını ve savaş durumunda hedefleri vurma kabiliyetini geliştireceğini söylüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER