CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin büyük zararlar verdiği Hatay'da vatandaşla buluştu.

Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Büyük acılar yaşadınız. Buraya 5. gelişim. Depreme maruz kalan herkese, yakınlarını kaybeden herkese baş sağlığı diliyorum. 

"SÖZ VERDİM Mİ MUTLAKA YAPARIM"

İki konuda düşüncelerimi aktarmak isterim. Birincisi; evleri yıkılan, iş yeri yıkılan, ahırı yıkılan herkesin evini, iş yerini, ahırını yapacağız, beş kuruş almadan bu binaları, daireleri, iş yerlerini beş kuruş almadan teslim edeceğiz. Bu konuda bütün çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. 5 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli, çok düşük faizle uluslararası krediler de bulunmuş vaziyette, sözleşmeler yapılmış vaziyette. Kimse endişe etmesin. Söz verdim mi mutlaka yapacağım.

"DEPREM BÖLGESİ YENİ ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK"

Depremle ilgili ikinci konu; Adıyaman'dan başlayarak, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Hatay tüm deprem bölgesinin yeni bir üretim üssü olması için çaba harcayacağız. Çünkü 1 milyona yakın konut yapılacak. 5 kapı olsa 5 milyon, 5 musluk olsa 5 milyon musluk üretilecek demektir. Bunların tamamını bu bölgelerde yapacağız. Fabrikalar bu bölgelerde kurulacak, üretim bu bölgelerde olacak. Bu bölgelerden malzemeler alınacak. Her şey bu bölgede üretilecek, bu bölgede istihdam yaratacağız.

Yaralar sarıldıktan sonra da bu bölge aynı zamanda Akdeniz'in, Ortadoğu ve Afrika'nın en büyük üretim bölgelerinden biri olacak. Göreceksiniz, tüm bunlar yapıldığında depreme dayanıklı binalarda oturacaksınız. İşsizlik sorunu son bulacak. İhracat merkezi olacak bu bölgelerin tamamıç Türkiye üretecek Türkiye kazanacak."