Kılıçdaroğlu, BBC muhabiri Orla Guerin'e konuştu. Kılıçdaroğlu, gençlerin demokrasi istediğini vurgularken Erdoğan'ın seçimleri kaybettiği takdirde 'sessizce geri adım atacağını' belirterek, kimsenin endişelenmemesi gerektiğini ifade etti. 

'EMEKLİ EDİP KÖŞESİNE GÖNDERECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu, Guerin'in kendisine yönelttiği "Erdoğan, 20 yıllık iktidarının ardından önce başbakan, şimdi de tüm yetkilere sahip cumhurbaşkanı olarak yenilirse sessizce gidecek mi?" sorusunu "Erdoğan'ı emekli edip köşesine göndereceğiz. Sessizce geri adım atacak. Kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın" diyerek yanıtladı. 

Gençlerin demokrasi talebini dile getiren CHP lideri, "Sırf tweet attıkları için sabahın erken saatlerinde kapılarına polisin gelmesini istemiyorlar. Gençlere beni özgürce eleştirebileceklerini söylüyorum. Bu hakka sahip olduklarından emin olacağım" dedi.

'BATI İLE İLİŞKİLERE ÖNCELİK VERECEĞİM'

“Erdoğan'ın rakibi Kılıçdaroğlu barış ve demokrasi sözü verdi” başlıklı haberinde Kılıçdaroğlu'un İzmir mitingine dair gözlemlerini de aktaran Guerin, mitingden önce Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'Türkiye'ye yeniden yön vereceğini ve Kremlin'le değil Batı ile ilişkilere öncelik vereceğini' söylediğini aktardı. 

'SOĞANIN KİLOSU 100 LİRA OLUR'

Soğan fiyatlarına BBC'ye verdiği mülakatta da değinen Kılıçdaroğlu, "Şu an soğanın kilosu 30 lira, Erdoğan kalırsa 100 lira olacak" dedi.

'BENİ KORKUTAMAZLAR, BEN BU MİLLETE SÖZ VERDİM'

Seçim güvenliğiyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de siyasetin içinde olmak, riskleri olan bir hayatı seçmek demektir. Erdoğan ve müttefikleri ne yaparsa yapsın yolumda yürüyeceğim. Beni oyalayamazlar. Beni korkutamazlar. Ben bu millete söz verdim" dedi.