Kahramanmaraş ve çevredeki 10 ili etkileyen deprem sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu, 3 Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile Hatay'a gitti.

Kılıçdaroğlu afet bölgesinden yaptığı konuşmada, "Gerçekten de televizyonlara yansıyan görüntü, verilen haberler, ama sahada karşılaştığımız gerçekler çok farklı. Çok daha ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. İnsanlar feryat halinde. Gördüğüm tablo şu: Devletin kurumları, bürokratlar aslında çalışmak istiyor. Ama önlerine engeller konuluyor. Farklı tercihler konuyor ve bu devletin rahat nefes almasını engelliyor" sözlerini kullandı.

'SORUNU ÇÖZECEK İNSANLARIN ÖNÜNE ENGELLERİN KONULMAMASI LAZIM'

"Bugün buraya büyükşehir belediye başkanlarımızla geldik" diyen Kılıçdaroğlu sözlerine, "Hepimiz üzgünüz, hepimiz bir anlamda da kızgınız. Sorun var evet, sorunu elbirliğiyle çözmek istiyoruz evet ama sorunun çözülmesi için çözecek insanların önüne engellerin konulmaması lazım. Kararlıyız. Gerçekten de kararlıyız. Bu kentlerin tamamını da ayağa kaldırmaya kararlıyız. Beraber mücadele ettiğimiz zaman bunun sonucu kesinlikle elde edeceğiz" diyerek devam etti.

'YERİ ZAMANI GELDİĞİNDE KONUŞACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu konuşmasını, "Söylenecek çok şey var ama onların tamamını kimse merak etmesin. Yeri zamanı geldiğinde tamamını konuşacağız. Elbette üzgün ve kızgınız. Ama bir şekliyle de bu sorunu çözmeye kararlı olduğumuzu da ifade etmek isterim" vurgusuyla sonlandırdı.

Polemik Haber