Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Sosyal Enternasyonel'in başkanı seçilen İspanya Başbakanı Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Sanchez'i yeni görevi dolayısıyla tebrik etti. Sanchez de CHP'nin gösterdiği birleştirici rolün önemli olduğunu dile getirdi.

ÜNAL ÇEVİKÖZ REFAKAT ETTİ
CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, 24-27 Kasım'da Madrid'de gerçekleşen 26. Sosyalist Enternasyonel Kongresi'nin ardından Sosyal Enternasyonel'in başkanı seçilen İspanya Başbakanı Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşme 15 dakikaya yakın sürdü, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz refakat etti.

Sanchez'i yeni görevi dolayısıyla tebrik eden Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonel'in dünyanın içinden geçtiği çalkantılı dönemde önemli bir görev üstlendiğini belirterek, görevinde başarılar diledi.

Sanchez de dünya siyasetinde Sosyalist Enternasyonel'in ve sosyal demokrat ile sosyalist partilerin aktif olacağını ve Sanchez ayrıca Türkiye'deki seçim sürecini yakından takip ettiğini, CHP'nin gösterdiği birleştirici rolün önemli olduğunu kaydetti.