Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde çok önemli açıklamalar yaptı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"DEVLETİ BİR KİŞİYE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

* “Ülkeyi çok kamplaştırdılar. Devleti bir kişiye teslim etmeyeceğiz. Beraber, akılla, bilgiyle, birikimle, ahlakla, erdemle yöneteceğiz. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Bu ülkeye baharı, huzuru getireceğim. Herkesi kucaklayacağız, hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz.

"SURİYELİ VE AFGANLARI UĞURLAYACAĞIZ"

* Yerimiz saray değil Çankaya olacak. Her hakkı teslim edeceğiz. Birilerinden yana tavır almayacağız. En geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi, Afgan kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağım.”

"SİZLER GİBİ MÜTEVAZI BİR HAYATIM VAR"

Ezanın bitmesiyle konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim saray merakım yok. 6 liderin de öyle bir saray merakı yok. Ben sizler gibi yaşıyorum. Sizler gibi mütevazı bir hayatım var. Sizler gibi yaşamaktan da gurur duyuyorum. Saraya gitmeyeceğiz. Allah nasip eder, sizlerin oyuyla cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda yerimiz Çankaya olacak. Gazi Mustafa Kemal'in mütevazı mekanı olacak. Bir şey daha, bir şey daha söz verdim. En geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi, Afganlı kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağız. 

Staj ve çıraklık meraklanmayın onu gayet iyi biliyorum ve çözeceğim. Çözeceğim. Çalıştınız, kazandınız, prim yatırtmadılar. Borçlanma imkanı getireceğim. Hiç meraklanmayın. Bakınız, her hakkı teslim edeceğim, her hakkı, her hukuku uygulayacağız. Asla ve asla birilerinden yana tavır almayacağız.

'CUMHURBAŞKANI OLMAMI İSTEMEYEN İKİ KESİM VAR'

Benim Cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var. Onları bilmenizi isterim. Birincisi 5'li çeteler. Yuh çekmeyin. Yuh çekmeyin sandığa gidip oy kullanın. Ben sizden onu bekliyorum. Yuh çekmek bu işin en kolayı. Zor olanı sandığa gitmek. Ama sandığa giderken bir arkadaşını beraber götürmek. Özellikle AK Parti'ye veya MHP'ye, Cumhur İttifakı'ndan birisine geçen dönem geçen seçimlerde oy veren bir kişiyi ikna edeceksiniz, beraber sandığa götüreceksiniz ve oy kullanacak. O zaman gerçek anlamda her bir birey görevini yapmış olacak. Bunun sözünü istiyorum söz mü? 

Yüz binlerin sözünü dinledik. Biliyorum. Yüz binlerin, yüz binlerden söz aldım. Onu da biliyorum. Beşli çetelerin yurt dışına kaçırdıkları paraları biliyorum. Nerelere götürdüklerini biliyorum. Amerika'da Manhattan'da gökdelenler yaptığını biliyorum. Muhammed Ali'nin çiftliğini nasıl satın aldıklarını biliyorum. Londra'da paraları nerelere yatırdıklarını biliyorum. Tamamını ama tamamını sentine kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. 

418 milyar doları götürdüler. Az önce Meral Hanım söyledi. Sadece bir işlemden bir milyarını nasıl götürüldüğünü söyledi. Onların tamamını 418 milyar dolarını kuruşu kuruşuna getireceğim ve size vereceğim."