DEM Partili belediyelerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye borçları yanıtı: Kayyumların borcunu ödüyoruz DEM Partili belediyelerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye borçları yanıtı: Kayyumların borcunu ödüyoruz

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emir, 6 Şubat depremlerinin ardından hala konteynerlerde yurttaşların sorunlar yaşadıklarını anlatarak, deprem bölgesi için vaat edilen ve teslim edilen konut sayılarına ilişkin hazırladıkları tabloyu gösterdi. Emir, "Deprem bölgesinde yaşanılan gerçek budur, söylediklerinin ancak yüzde 5'ini teslim etmişler ve hala doğru dürüst çalışma olmadığını görüyoruz. Bu tablo Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Milyonlarını 2 yıl sonra bile konteynerlere terk eden bir Türkiye'yi asla kabul etmiyoruz ve iktidarı sözünü tutmaya davet ediyoruz" dedi.

'YAPILAN İŞ SORUMSUZLUKTUR'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmek Şimşek'in kira artışında yüzde 25 sınırının devam etmesine gerek olmadığı yönündeki açıklamasına değinen Emir, şöyle konuştu:

"Piyasayı bozdular piyasayı bozdukları için de yüzde 25 sınırını getirdiler. Bu yüzde 25 sınırı 3 yıldır kiracı ve ev sahibini karşı karşıya getirdi. Zaman zaman cinayet haberleri bile duyduk. Adliyeler tıka basa bu dava haberleriyle dolu. Buradaki barış bozuldu, insanlar kaygılı, kiracı da ev sahibi de kaygılı. Hiçbir düzenleme yapmadan şimdi de yüzde 25 barajını kaldırıyorlar. Yapılması gereken şey, hiçbir şey olmamış gibi, emekliyi asgari ücretliyi açlığa terketmemiş gibi bir gün bir kararla 'yüzde 25'i kaldırdık' demek değil, piyasaya doğru, yerinde ve milyonları koruyan bir müdahale yapmaktır. Aksi halde yapılacak iş sorumsuzluktur, tekrar ev sahibi kiracı krizini tetiklemektir. Mehmet Şimşek'i tetikçi olmaya değil bu sorunu çözmeye davet ediyoruz." (ANKA)