Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Kızılay'ın ortaya çıkan skandallarının arka arkası kesilmiyor. Kızılay Güneydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Naif Yılmaz'ın da eski Hizbullah hükümlüsü olduğu ortaya çıktı.

KIZILAY'DA HİZBULLAH TUTUKLUSU

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberinde, Yılmaz'ın ayrıca hem Mesut Işık hem de HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam'ın kayınbiraderi olduğu belirlendi. 

 ‘Kerem' kod adını kullanan Naif Yılmaz'ın Van Devlet HastanesindeHizbullah'ın askeri ve siyasi kanadında faaliyet yürüttüğü ortaya çıkarken, “Hasan Türk” adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan Yılmaz'ın örgütün Menzil kanadına mensup gruplarla çatışmalara katıldığı iddiasıyla yargılandığı da ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor.

PİŞMALIK YASASINDAN FAYDALANMAK İSTEMİŞ

Pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen Naif Yılmaz'ın yakalanması sonrası Hizbullah'ın çökertilmesi ile alakalı bilgiler vermek istemiş ama bilgilerin yetersiz olması nedeniyle isteğinin reddedildiği ortaya çıktı.

DGM'de yargılanan Yılmazın 7 yıl 6 ay hapis cezası alması sonrası 2004 yılında şartlı tahliye ile serbest kaldığı, 2013'te hakların iadesi davasını kazanıp sabıka kaydını sildirdiği aktarıldı.