Cumartesi günü yaptığı açıklamada ABD merkezli kripto para borsası olan Bittrex, bölgede devam eden düzenleyici belirsizliği sebebiyle 30 Nisan’dan itibaren ABD operasyonlarını bitireceğini açıkladı.

9 yıldır kripto para piyasada bulunan Bittrex, Lihtenştayn merkezli Bittrex Global'in gelişmesine odaklanacağını açıkladılar. Lihtenştayn merkezli Bittrex Global, ABD dışındaki yatırımcılara hizmet veriyor. 14 Nisan'a kadar alım satımların devam edeceğini açıklayan Bittrex, müşteri fonlarının güvenli ve kullanılabilir olduğunu açıkladı.

83 ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Bittrex, ‘kripto ekosistemindeki çoklu başarısızlıkların’ sebeb olduğu piyasa gerilemesinden dolayı Şubat ayında 83 çalışanını işten çıkarmıştı.

'EŞİTSİZ REKABET ORTAMI'

Bittrex CEO’su Richie Lai, operasyonların sonlandırılması hakkında yaptığı açıklamada, “Düzenleyici gereklilikler genellikle belirsiz bir şekilde uygulanır. Bu da eşitsiz bir rekabet ortamına neden olur” dedi.

Bu şekilde ABD'de hizmet vermenin zor olduğunu aktaran Lai, ekonomik olarak ABD’deki varlıkların devam edilebilir olmasının zor olduğunu belirtti.

YEREL KRİPTI HİZMET SAĞLAYICILARINA BASKI UYGULANDI

Son dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve diğer ABD’li düzenleyiciler çeşitli yerel kripto hizmet sağlayıcılarına baskı uygulamaya başlamıştı.

Kasım ayında 53 milyon dolarlık cezaya çarptırılan Bittrex, ceza nedeni olarak bazı yaptırımları ve kara para aklamalar yapılması gösterilmişti.