Brezilya’nın en tartışılan eski liderlerinden Jair Bolsonaro ülkesine dönüyor. Şimdiki Devlet Başkanı Lula da Silva’ya son seçimlerde mağlup olan aşırı sağcı siyasetçiyi, binlerce taraftarının Brasilia Havaalanı’nda karşılaması bekleniyor. Yetkililer, protesto riskini önlemek için başkentin çeşitli caddelerinde trafiği kapatarak güvenliği artırdı.

‘GELECEK YILKİ SEÇİMLERE HAZIRLANACAĞIZ’

CNN Brasil'e konuşan Bolsonaro, ülkesindeki muhalefete liderlik etmeyeceğini söylerken, deneyimini partisi Liberal Parti'nin yerel seçim kampanyasına yardımcı olmak için kullanacağını belirterek "Bir sayfayı çevirdik ve şimdi gelecek yıl yapılacak seçimlere hazırlanacağız" ifadelerini kullandı. 

Bolsonaro, 1 Ocak'ta görevini Lula'ya devretmesine iki gün kala ABD'ye gitti. Dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi, ancak karşıtları, Brezilya'da karşılaşabileceği suçlamalardan kaçtığını düşünüyor. 

MAĞLUBİYETİ HALA KABUL ETMİYOR

Yolsuzluk iddialarının dışında, hakkındaki soruşturmalar, Bolsonaro’nun 8 Ocak isyanlarında destekçilerini hükümet binalarına saldırmaya teşvik etme iddiasına odaklanıyor. ABD eski başkanı Donald Trump'ı siyasi idolü olarak gören Bolsonaro, bu ay Washington'da düzenlenen bir konferansa katılarak Lula'nın az farkla kazandığı seçimlerin sonucunu sorguladı ve Brezilya'daki görevinin "hala bitmediğini" söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER