Memleket Partisi Hatay İl Teşkilatı'nda istifa depremi yaşanıyor. Hafta sonu Hatay Memleket Partisi İl Başkanı ve İl Yönetimi, 11 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimi ve 350'i aşkın kayıtlı üye istifa etmişti. Gelişmeden birkaç gün sonra iki vekil adayı, Mustafa Bayır ve Kazım Yalçın'ın da istifa ettiği öğrenildi.

“YAŞAYARAK ÖĞRENDİM”

Kazım Yalçın da daha önce istifasını açıklayan il yönetim gibi Genel Başkan Muharrem İnce'yi hedef aldı. Yalçın istifa duyurusunda; “Sayın İnce beni milletvekili sıralamasında 8'inci sıraya yazmış. Sayın İnce'nin diğer konu başlıklarıyla ilgili samimiyetini henüz test etmedim ancak Hatay Milletvekili sıralamasından da anlaşılacağı üzere liyakat noktasında söylediği gibi bir lider olmadığını yaşayarak öğrendim” dedi.


‘ADAYLIKTAN VAZGEÇ' ÇAĞRISI

Yalçın açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Millet İttifakı'nın seçimi ilk turda kazanabilme potansiyeli olup memleketimizin de AKP iktidarıyla kaybedecek bir günü bile olmamalıdır. Sayın Genel Başkan; siz, memleketin içinde bulunduğu sıkıntılar ve bu sıkıntılara çözüm üretme noktasında inanıyorum ki samimisiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bırakma iddianızdan bir an önce vazgeçiniz, Millet İttifakı saflarında değerli yerinizi alınız.

Seçimi birinci turda Millet İttifak kazansın ve siyasal İslam defteri bir daha hiç açılmamak üzere kapansın.”

Sözcü