İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar ile çıkan Hatay'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Akşener ve İmamoğlu'na eşilk eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'daki son durumlara dair açıklamalarda bulundu.  "Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Konteyner ve çadır konusunda bütün desteklere teşekkür ediyoruz. Ama gerçekten çadır, konteyner, tuvalet ve çamaşır makinesine ihtiyacımız var" diyen Savaş, Hatay'daki su sıkıntısına da değinerek,  "bir yanlış anlaşılma oldu. Ağır hasar almış ilçeler dışında şu an su sorunumuz yok. Sokaklara çeşmeler yaparak ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. 209 mahallemizin sadece 35'inde su veremiyoruz" dedi.

'TEDBİR ALMA GÖREVİ İKTİDARINDIR'

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki liyakatsizliğe dikkat çeken Akşener, liyaketsizliklerin deprem sürecine etkisine dikkat çekerek şunları söyledi: "Afet Allah'tan gelmedir; doğru. Ama tedbirini alma görevi iktidardadır. Deprem sonrasında yaşananlar, beceriksizlik ürünü olarak ortaya çıktı. Yine tedbir alınmazsa beka sorunu tavan yapar" dedi. Düşmanlaştırma çabalarının işe yaramadığını vurgulayan Akşener, "Depremin yaşandığı gün saat 08.00'de Erdoğan'ın bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak, muhalefet partilerini bir araya toplayıp fikirlerini alması ve yardım istemesi gerekirdi" dedi.

'KURUMLARIN İÇİ BOŞALTILDI'

İktidarın depermlerde arama kurtarma ve yardım sürecini yönetemediğini vurgulayan Meral Akşener, "çok büyük afet, ancak iktidar eliyle bu ucube sistemin bir sonucu olarak 'asrın felaketi'ne dönüştürüldü. Afet Allah'tan gelmedir doğru. Ama onun tedbirini almak iktidardadır, bu ülkeyi yönetenlerdedir. Beceriksizliğin tavan yapması, Türkiye'nin tüm kurumlarının içinin boşaltılmış olması, devletin memuru devletin bürokratı olması gerekenlerin iktidar eliyle iktidarın il ve ilçe başkanı gibi çalıştırılmaya zorlanmaları sonucunda devlet dediğimiz kavramın ciddiyeti ortadan kalktı. Ciddiyetin ortadan kalkmasıyla liyakatsizliğin gündemde olması nedeniyle bu deprem sonrasında yaşananlar tamamen beceriksizliğin sonucu olarak ortaya çıktı" şeklinde açıklamalarda bulundu.