Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 14 Aralık'ta haftalık para ve banka istatistiklerini paylaşarak, 8 Aralık'ta sona eren haftada toplam rezervlerini 141 milyar 374 milyon dolar olarak duyurdu.

Ancak bankacıların yaptığı hesaplamalara göre, bu hafta itibarıyla TCMB'nin toplam rezervleri 1 milyar doların üzerinde bir artışla 142 milyar 5 milyon dolara yükselerek yeni bir tarihi zirve elde etti.

TOPLAMDA 44 MİLYAR DOLAR

Bu durum, seçim sonrası TCMB'nin rezervlerindeki artışın toplamda 44 milyar dolara ulaştığına işaret ediyor.

Londra merkezli haber ajansı Reuters'ın dört bankacıyla yaptığı hesaplamalara göre, 8 Aralık ile biten haftada açıklanan 141 milyar 37 milyon dolarlık toplam rezervler, 15 Aralık haftasında 1.1-1.3 milyar dolarlık bir artışa işaret ediyor.

4 aylık fark belli oldu! Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak? 4 aylık fark belli oldu! Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

YENİ BİR TARİHİ ZİRVE KAYDEDECEK

Bankacıların öngörülerine göre, 15 Aralık itibarıyla TCMB'nin toplam rezervleri 142.5-142.7 milyar dolar aralığına çıkarak yeni bir tarihi zirve kaydedecek.

Bu veriler, TCMB'nin analitik bilanço verileri ve öncü göstergeler üzerinden hesaplanmaktadır. Resmi para ve banka istatistikleri ise Perşembe günü TSİ 14.30'da açıklanacak.

Öte yandan, TCMB'nin seçimlerin ardından rezerv satışlarına son vermesiyle toplam rezervler, Haziran ayından bu yana 44 milyar dolar artmış oldu.