Yurtdışında bulunan 55 şeyh cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine 2 gün kala ortak bir açıklamada bulundu. Müslüman Kardeşler örgütüne bağlı Dünya Müslüman Alimler Birliği başkanı ve Libya müftüsünün de aralarında bulunduğu 55 şeyh, yaklaşan seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partiyi destekleme çağrısında bulundu.

YAPILAN DESTEKLER BELİRTİLDİ

Yapılan açıklamada Türkiye’nin G-20 ülkeleri arasına girdiğinden, Türkiye’nin G-20 ülkeleri arasına girdiğinden, Türkiye ve İslam dünyası düşmanlarından destek aldığı aktarıldı.

MUHALEFET DÜŞMAN OLARAK GÖSTERİLDİ

Yapılan açıklama özetle şu şekilde:

"Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemindeki politikasının Müslümanlara çok fayda sağladığı her takipçi tarafından bilinmektedir. Tesettürde ve diğer konularda dayatılan ısrarı kaldırdı, camiler ve Kuran hafızları çoğaldı.

Türkiye, uluslararası alanda güçlü bir aktör haline geldi ve G-20’ye girdi. Sağlık alanında kalkınma yaşadı, kendi elektrikli arabasını, zırhlı araçlarını, uçak gemisini ve insansız hava araçlarını üretti.

Karşı taraf (muhalefet), Türkiye ve İslam dünyası düşmanlarından aldığı desteği kimseden saklamıyor.

Bu seçimlerde oy kullanma hakkı olan Müslümanlar, Erdoğan ile partisinin ve onun bir bölümüne değindiğimiz seçkin reform projesi lehine oy kullanmalıdır. Bu hakka sahip olmayan Müslümanlar, Türkiye’deki kardeşlerine her biri elinden geldiğince mali, medya, siyasi ve diğer konularda destek vermeli ve Allah’a dua etmelidir.”