Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından  50 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi yüz binlerce kişi ise yaralandı. 

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi hakkında 2020 yılında ve afetten üç gün önce uyarılarda bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İl Risk Azaltma Planının gereğinin yeterince yapılmadığını söyledi.

Prof. Dr. Görür, "Depremlerde can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar" dedi.

Prof. Görür'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şu şekilde:

"Arkadaşlar, yanılmıyorsam İRAP Planları ile (İl Risk Azaltma Planı) Devlet tüm valilik ve belediyelere olası bir depreme karşı kentlerini nasıl depreme hazırlamaları gerektiği görevini verdi. İldeki depremle ilgili her kuruma ne yapması gerektiği hususunda talimatlar verdi. Dolayısıyla bugünkü deprem bölgesindeki kentlerde İRAP planının gereğinin yeterince yapılmadığını ortaya çıkan tablodan görüyoruz. O halde bu depremlerde can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar."