ABD, Almanya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda NATO ülkesi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Ukrayna için hiçbir seçeneğin dışlanmaması gerektiğini" söylemesinin ardından, ülkeye asker göndermeyi düşünmediklerini açıkladı.

Fransa'nın başklenti Paris’te Avrupalı liderleri ağırlayan Macron görüşmelerin ardından, Batı’da askerlerin Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda "fikir birliği" olmadığını söylemişti.

RUSYA İLE DOĞRUDAN ÇATIŞMA YAŞANABİLİR

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, NATO birliklerinin Ukrayna’ya konuşlanması halinde Rusya ile doğrudan çatışma yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Rus kuvvetleri son dönemde Ukrayna'da yeni kazanımlar elde etti. Kiev Batı’dan acilen daha fazla silah ve mühimmat talebinde bulunuyor.

John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak

Macron, Pazartesi akşamı düzenlediği basın toplantısında şöyle konuşmuştu:

"Bazı unsurların konuşlandırılmasını haklı çıkaracak bir güvenlik ihtiyacının olabileceğini göz ardı etmemeliyiz."

Fransa lideri hafta başında Ukrayna'ya yapılacak yardımları görüşmek amacıyla Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD ve Kanada’dan da temsilcilerin katıldığı sürpriz bir toplantı düzenledi.

24 Şuıbat'ta Rusya’nın Ukrayna'yı işgale başlamasını üzerinden 2 yıl geçti ve Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana çıkan en büyük savaşın yakın bir tarihte sona ereceğine dair bir işaret görünmüyor.

(BBC Türkçe)