Ülkenin en büyük şehirlerinden Selanik'te yaşanan olayda, 16 yaşındaki bir çocuğun 20 avroluk yakıt parasını ödemeden bir benzin istasyonundan kaçmasıyla meydana geldi. Polisin vurduğu genç yoğun bakıma alınırken, ülke genelinde binlerce kişi sokaklara döküldü ve büyük kent merkezlerinde halkla polis arasında çatışmalar yaşandı. 

Yunanistan Sivil Koruma Bakanı, Kostas Frangoulis olduğu bildirilen Roman çocuğun başından vurulmasının soruşturulduğunu ve "herkesin buna saygı duyması gerektiğini" söyledi. Öte yandan, ülkenin Roman Federasyonu Başkanı Panayiotis Sambanis, "Kendimizi dizginlememiz gerekiyor. Herkesi sakin olmaya davet ediyorum” dedi.

‘HUKUK HERKES İÇİNDİR’

Protestocular ayrıca 2008'de genç Alexandros Grigoropoulos'un polis tarafından öldürülmesinin yıldönümü olan 6 Aralık’ı kutlarken, Atina ve Selanik'teki olaylarda en az 10 polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Yunanistan Meclisi ÜyesiTakis Theodorikakos, "Dünkü saldırılar ve polis memurlarının aldığı yaralar oybirliğiyle kınanmalıdır. Polisi destekliyoruz ama her zaman yasalara sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz. Hukuk istisnasız herkes içindir” dedi. 

POLİS AÇIĞA ALINDI

Tetiği çektiğini kabul etmesinin ardından açığa alınan polis memuru, kasten adam öldürmeye teşebbüs ve görevde kullandığı tabancasını yasa dışı bir şekilde kullanmakla suçlanıyor. Savcının huzuruna çıkan 34 yaşındaki isim, amacının aracın tekerleği olduğunu ve gencin takip eden polis araçlarından birine karşı hamle yapmaya teşebbüs etmesi üzerine yalnızca iki kez ateş açtığını söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER