Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'da gerçekleşen "Crocus City Hall" konser salonundaki terör saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Bortnikov, saldırıların arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın olduğunu iddia etti.

KANITLARA İŞARET ETTİ

Bortnikov, Rusya Başsavcılığının genişletilmiş toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova'daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın bulunduğunu düşündüklerini belirtti. Bortnikov, bu iddiayı desteklemek için ellerindeki kanıtlara işaret etti ve bu ülkelerin saldırıdan büyük bir kazanç elde ettiğini öne sürdü.

UKRAYNA'YA KAÇMA PLANI

Saldırıyı gerçekleştirenlerin Ukrayna'ya kaçmayı planladığını belirten Bortnikov, bu kişilerin Ukrayna'da kahraman gibi karşılanmayı umduklarını ifade etti. Ancak saldırının azmettiricisinin henüz tespit edilmediğini söyledi. Bortnikov, Ukrayna'nın kendini kanıtlamak için sabotaj ve terör eylemleri düzenlediğini iddia etti ve bu eylemlerin hem Ukrayna hem de İngiliz istihbaratının amaçladığı bir hedef olduğunu ileri sürdü.

Malezya’da iki askeri helikopter çarpıştı: 10 ölü Malezya’da iki askeri helikopter çarpıştı: 10 ölü

UKRAYNA MİLİTANLARI EĞİTİYOR

FSB Direktörü ayrıca, Ukrayna'nın Ortadoğu'da militanları eğittiğini ve Rusya'ya karşı savaşanların da bunun bir göstergesi olduğunu savundu.

ABD'nin Rusya'ya olası bir terör saldırısıyla ilgili bilgi verdiğini ancak bu bilgilerin genel nitelikte olduğunu belirten Bortnikov, Rusya'nın saldırıya karşılık vereceğini ve saldırıyla ilişkili olan herkesin cezalandırılacağını vurguladı. Bortnikov ayrıca, terör tehdidinin devam ettiğini ve Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) terör saldırılarını önleme çabalarının devam ettiğini hatırlattı.

Moskova'daki saldırıda 139 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını belirten Bortnikov, saldırıyı düzenleyen 11 kişinin yakalandığını bildirdi.