Yaz transfer döneminde ayrılığı gündemde olup hazırlık kampında genç takımla çalışan ve ardından sezon boyunca a takımın en istikrarlı futbolcusu haline gelen Sacha Boey'in geleceği merak konusu.

Öte yandan Fransız oyuncu yabancı basına geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte yıldız futbolcunu sözleri... 

"Benim adım Sacha Boey. Stade Rennais altyapısında yetiştim. Fransa Milli Takım alt yaş grubu olan U15’ten itibaren tüm kategorilerde oynadım. 2019/2020 sezonunda Stade Rennais ile bir kaç maça çıktım. Daha sonra 2020/21 sezonu için Dijon'a kiralık olarak gittim. Ardından Temmuz 2021’de ise Galatasaray’a transfer oldum."

'GALATASARAY BANA GÜZEL BİR PROJE İLE GELDİ'

"Stade Rennais çok iyi bir kulüp. Ama benim pozisyonumda Hamari Traoré oynuyordu. O çok iyi bir sağ bek oyuncusuydu. Bu yüzden başka bir yerde oynamak için ayrılmak zorunda kaldım. Deneyim kazanmak için Dijon'a kiralık olarak gönderildim. Kiralıktan geri döndüğümde aynı durumla karşı karşıya kaldım. Hamari, hala takımdaydı ve ayrılması beklenmiyordu. Benim için zor olacağını biliyordum. Gitmezsem fazla oynayamayacağımı anlamıştım. O sırada Galatasaray bana güzel bir projeyle gelince oraya imza attım."

'SAKATLIĞA KADAR HER ŞEY HARİKAYDI'

"Zaten Galatasaray, Türkiye'de de olsa büyük bir Avrupa kulübü. Proje belliydi. Ben oynayacaktım ve beni daha sonra başka bir kulübe satacaklardı. Bu yıl olabilir. Geçen sezon sakatlığım nedeniyle olmadı. Eylül 2021’de diz arkası yırtığı oldu. Ama ondan önce gerçekten çok iyi gidiyordu."

'SIÇRAMA TAHTASI'

"Galatasaray doğru etaptı. Örneğin Celtic gibi başka fırsatlarım da vardı. Ama gerçekten kulübün projesine inandım. Biliyorum sürpriz gelebilir ama benim için her şey belliydi. Galatasaray'a kariyerim boyunca kalmak için gitmedim. Daha iyi geri dönebilmek için gittim. Sıçrama tahtası gibi bir şey, iyi yerlere gelmek için."

'SAKATLIK SONRASI DÖNMEK ZORDU'

"Çok iyi başladı. Avrupa Ligi ön eleme maçları ile başladık (üçüncü tur ve play-off maçları). İlk maçımda 5 Ağustos 2021'de St. Johnstone'a karşı gol attım. Bu yüzden taraftarlar tarafından hemen sevildim. Sakatlık yaşayana kadar her şey yolundaydı. Daha sonra uzun süre yedek kaldım ve 18 maç kaçırdım. Ondan sonra geri dönmek zordu."

'İYİYSEN OYNARSIN'

"Hazırlık döneminde özellikle sakatlıklarım konusunda Galatasaray, benden pek memnun değildi. Ancak sezon başındaki başarılı performansımdan dolayı beni tutmak istediler. Ben iyiydim ve takım da iyiydi, bu yüzden kaldım. Teknik Direktör Okan Buruk sözleri gayet açıktı, "İyiysen oynarsın". Ve o zamandan beri düzenli oynuyorum."

FRANSA MİLLİ TAKIMI

"Fransa Milli Takımı, her oyuncu için çok büyük önem taşımaktadır. Ama kulübüme odaklanmaya devam edeceğim. Çünkü milli takıma odaklanırsam, bir noktada beni yavaşlatabilir. Çağrılmazsam üzülürüm. Bu yüzden kulübümle ilgili olan her şeyin yolunda gitmesini tercih ederim. Ve bir gün çağrılırsam, çok mutlu olurum."

PREMIER LİG

"Evet. Premier League. Birçok oyuncu için bu bir hayal. Agresif bir oyuncu olarak benim profilime uyan bir lig olduğunu düşünüyorum. Bundesliga'da da bekler, İngiltere'deki gibi kontra atak yapıyor. İleri giden, savunma ve mücadele yapan oyuncular var. Bunu seviyorum ve en iyi performans gösterdiğim yer orası. İyi bir defans oyuncusuyum, bu seviyede kendimi çok geliştirdim. Ancak kaçırdığım istatistikler olsa bile (25 maçta 2 asist) iyi bir kontra atak oyuncusu olabilirim. Sezon bitmeden bunları artırmak istiyorum. Bu benim kişisel hedeflerimden biri." (Transfermarkt)