Tahminler, Batılı bir yetkili tarafından şimdiye kadar sunulan en yüksek rakam olarak gösterilirken, OrgeneralMilley, Kiev'in Moskova ile müzakerelere yeniden girmeye istekli olduğuna dair işaretlerin olduğunu söyledi. 

‘ZAFER, ASKERİ YOLLARLA ELDE EDİLEMEZ’

Son günlerde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için Vladimir Putin'in görevden alınması yönündeki talebini geri çekmesinin ardından Moskova ile bazı görüşmelerde bulunmaya hazır olduğunun sinyalini verdi.

Ancak OrgeneralMilley, herhangi bir müzakerenin başarılı olması için hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın savaş zamanı zaferinin "askeri yollarla elde edilemeyeceğinikarşılıklı olarak kabul etmesi" gerektiğini söyledi. 

‘KIŞ, BARIŞ SÜRECİNİ HIZLANDIRABİLİR’

Başkan Joe Biden'in en kıdemli askeri danışmanı olarak görev yapan üst düzey general, kayıpların ölçeğinin hem Moskova'yı hem de Kiev'i, donma koşulları nedeniyle savaşın yavaşlayabileceği önümüzdeki kış aylarında müzakere ihtiyacı konusunda ikna edebileceğini söyledi. General Milley, "100 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını görüyorsunuz. Aynı şekilde muhtemelen Ukrayna tarafında" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER