Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığını kazanıyor diyen Özdağ, "yüzde 53-54 civarında bir oy gözüküyor. Her geçen gün bu oyu artıracağımızı tahmin ediyoruz. Ama parlamento çoğunluğu da çok önemli. Aksi takdirde topal ördek olur Sayın Cumhurbaşkanımız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili konuşan Özdağ, şunları kaydetti:

'KILIÇDAROĞLU'NUN OY ORANI YÜZDE 53-54'

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığını kazanıyor. Yüzde 53-54 civarında bir oy gözüküyor. Her geçen gün bu oyu artıracağımızı tahmin ediyoruz. Ama parlamento çoğunluğu da çok önemli. Aksi takdirde topal ördek olur Sayın Cumhurbaşkanımız. Yasalar; kararnamelerin ve kararın üzerinde olacağı için yasalar da onlar tarafından çıkartıldığı takdirde Türkiye büyük bir kaosa girer. O nedenle milletimize sesleniyoruz, tüm demokratlara. Ne olur bizim milletvekillerimize oy verin.

Burada listeler hazırlanıyor. Önemli olan hangi şehirde, hangi kişiyle, hangi partiyle daha çok oy alırız ve daha çok milletvekili çıkarırız bunun çalışmalarını yapıyorlar. Hatta algoritma, matematik ve istatistiğin de kendisiyle kavga ettiğini gördük. Bu sistem herkesi kavga ettiriyor. Partiler müzakere yapıyorlar. Buradan daha fazla milletvekili çıkaralım, şöyle yapalım, böyle yapalım. Algoritma böyle olsun diyor, matematik ve istatistik öbür taraftan itiraz ediyor. Bu sistem kötü bir sistem… Hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hem Seçim Kanunu. Ama biz bunu aşacağız. Dağ ne kadar yüce olursa olsun, yol onun üzerinden aşarmış göreceksiniz. Hemen hemen her partinin parlamentoda milletvekilleri olacak. Çok ciddi bir sayıya ulaşacağız.”

'MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN BU HAMLESİ, BİR YEM'

MHP’nin milletvekili aday listesini, tüm partilerden önce açıklaması ile ilgili olarak Özdağ, şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu hamlesi calib-i dikkat. Ben tek başına gireceklerini tahmin etmiyorum. Millet İttifakının hamlelerini bekliyorlar. Aynı zamanda kendileri böyle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi’ne istedikleri rakamı elde edemedikleri için tekrar bu hamleyle acaba istediğimiz rakamı istediğimiz sayıya ulaşabilir miyiz diyerek… Bu bir şikar. Bu bir yem. Ben inanmıyorum, ama böyle bir şey kendilerinin bileceği bir iş. Biz 11 vilayette CHP ve İYİ Parti listelerinden giriyoruz altı parti. Geri kalan kısımlarda ise CHP ve İYİ Parti listeleri oluşmuş olacak. Bunlar benim istediğimi ver taktiğidir.”

'KILIÇDAROĞLU’NUN ÇOK DAHA İYİ KORUNMASI GEREKİYOR'

İYİ Parti ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırılara ilişkin ise Özdağ, “Hepimiz dikkat etmeliyiz. Özellikle de bütün bir samimiyetimle söylüyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sayın Ahmet Davutoğlu ve sayın Meral Akşener özellikle dikkat etsin. Ama özellikle sayın Kılıçdaroğlu’nun çok daha iyi korunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

(ANKA)