Taksim'de bulunan Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmemesi için başlayan eylemlerin üzerinden 10 yıl geçti. 2013 yılında, Taksim'de başlayan ve kısa sürede tüm ülkeye yayılan eylemlere milyonlarca kişi katıldı.  

Gezi'nin 10. yılı nedeniyle pek çok kişi sosyal medyadan mesaj yayımladı.

'GEZİ UMUTTU'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: "Gezi umuttu… Kötülüğe karşı, farklılıklarımızla zenginleşerek bir arada olmanın onurlu mücadelesiydi. Ve o mücadele büyüyerek devam edecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya değin…" 

Yeşil Sol Parti: "Gezi Direnişi, baskıcı ve otoriter zihniyete karşı meşru, demokratik ve haklı bir tepkiydi. 10'uncu yılında Gezi'de hayatını kaybedenleri sevgi ve saygıyla anıyoruz. Gezi tutuklularının yanında olmaya ve Gezi'yi savunmaya devam edeceğiz."

Emek Partisi: "Gezi Direnişi Halkın Mücadelesinde Yaşıyor, Yaşayacak İşçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesi geliştikçe Gezi’nin birikimi kendini zenginleştirerek, aşıp gelişerek, çoğalarak orada olacaktır."

Taksim Dayanışması: "10 yıl önce bütün güzellikleriyle hayatımıza giren Gezi Direnişi'nin yıl dönümünde, Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve adalet talebimizden vazgeçmiyoruz: KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR! 31 Mayıs'ta Taksim'deyiz!"

'UNUTMADIK'

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın: "Ülkemiz yararına, şiddet içermeyen ve haklı bir direnişti Gezi. Unutmadık."

HDP eski İzmir Milletvekili Murat Çepni: "Saray seçimlerden değil Gezi’den korkuyor."

YSP İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu: "Gezi, umuttur! Gezi, karanlığa direniştir, isyandır! Gezi, dayanışmadır! Gezi, öfkedir, neşedir, yaratıcılıktır! Gezi, doğrudan demokrasi deneyimidir! Gezi, farklılıkların özgürce bir arada yaşayabilmesidir! Karanlık gider, Gezi kalır!"

'ÖZGÜRLÜKLERİMİZE SAHİP ÇIKMANIN EN GÜZEL İFADESİYDİ'

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: "Gezi 10 yaşında! Gezi, bizlere giydirilmeye çalışılan baskı gömleğinin sığmadığı, özgürlüklerimize sahip çıkmanın en güzel ifadesiydi. Doğanın talan edilmesini, hayatlarına müdahale edilmesini istemeyen milyonlarca yurttaşımız meydanları, sokakları doldurdu düşlerindeki özgür dünya için dayanışmayı, umudu büyüttü. Haksız yargılamalarla Gezi’yi karalamaya çalışanlar başaramayacaklar. Adalet elbet bir gün yerini bulacak, mücadele devam edecek. Gezi’de yitirdiğimiz tüm canlarımızı saygıyla anıyorum."