Trabzonspor maçı sonrası sahada taraftarların şiddetine maruz kalan Fenerbahçeli futbolcuların, soyunma odasına giderken de koridorlarda kulüp profesyonellerinin saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Hilmi Türkay'ın, Sarı-Lacivertli idarecilerden edindiği bilgiye göre; koridorlarda futbolcu ve teknik heyetten oluşan karışık bir grubun Fenerbahçelilere saldırdığı bildirildi.

OSAYI SAMUEL BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kafasını duvara çarpan Osayi kısa süreli baygınlık geçirdi. Tadic ve Dzeko başta olmak üzere takımın tecrübeli oyuncularının arkadaşlarını güçlükle soyunma odasına götürebildiği öğrenildi.

Aziz Yıldırım, 6 yıl sonra yeniden Fenerbahçe Kongresi'nde Aziz Yıldırım, 6 yıl sonra yeniden Fenerbahçe Kongresi'nde

LIVAKOVIC BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Soyunma odasında herkesin savaştan çıkmış gibi hem şaşkın hem bitkin halde olduğunun gözlendiği aktarıldı. Özellikle Livakovic’in sahada tedavi görürken ve soyunma odasına giderken aldığı darbelerin şokunu yaşadığı kaydedildi. Yabancı oyuncuların geçirdiği şok teknik direktör İsmail Kartal ve ekibi başta olmak üzere tüm takımın endişesine neden oldu.

ALİ KOÇ'TAN OYUNCULARA TALİMAT

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olayların ilk anından itibaren yöneticilerle ve takımla sürekli görüşme halindeydi. İsmail Kartal ve oyuncularla bire bir telefon konuşmaları yapan Ali Koç, takımı sakinleştirip galibiyetten ötürü tebrik etti. Koç’un yaşananlara rağmen hiçbir tepki gösterilmemesini ve sakin kalınıp yetkililerle koordineli şekilde ilerlenmesi talimatını verdiği bildirildi. Maç boyunca yabancı cisimlere maruz kalan, karşılaşma sonunda yüzlerce insanın sahaya girmesiyle saldırıya uğrayan oyuncular tam 3 saat soyunma odasında kilitli kaldı.

Olayları ekranlardan izleyen ve panik yaşayan aileleri de endişeyle oyunculara ulaşmaya çalıştı. Futbolcular, çocuklarıyla ve aileleriyle kısa süreli konuşma şansı buldu. 

SAHAYA NASIL GİRDİLER? 

Sahada yerinden söküp eline aldığı korner direğiyle Fenerbahçeli futbolculara koşan kişinin, başkasının Passolig’iyle maça girdiği öğrenildi. Tribünden atlayıp zemine ilk giren maskeli taraftar H.Ç.’nin ise Almanya’dan bazı arkadaşlarıyla kente gelerek stadyuma girdiği belirlendi.